background image

Tájékoztatás a buszos úthasználóknak

Autópálya matricaÚtdíj2023.11.22
Tájékoztatás a buszos úthasználóknak cover image

2024 április 1-től változások lépnek életbe az eddig autópályamatricával közlekedő autóbuszoknak.

Használatarányos útdíj fizetésre lesznek kötelezettek, mint a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók. Ennek értelmében nemcsak az autópályák, autóutak használata lesz díjköteles, hanem főutaké is, azon autóbuszoknak, amik 9 főnél több utas szállítására alkalmasak.

Félő, hogy a hirtelen megnövekedett kereslet egy készlethiányt okozhat, ami a személyszállítással foglalkozó társaságok tevékenységét nehezíti majd.

Erre szolgálnánk azzal a megoldással, hogy a már meglévő és leendő ügyfeleink részére most megvételre kínáljuk azt a fedélzeti eszközt (OBU), ami 2024. április 1-től zökkenőmentessé teszi a magyar utak használatát.

Későbbiekben ezt az eszközt online felületen csak regisztrálni kell, amihez segítséget a www.aplus.hu oldalon talál majd.

Természetesen a buszos ügyfelek számára is lesz lehetőség a viszonylati jegy megváltására (természetesen az irodáinkban is), aminek a hátránya az, hogy a megtervezett útvonalról nem térhet le. Ez nagy kötöttségekkel jár a mai folyton változó megbízások miatt.

Ezért is szeretnénk a könnyebb megoldást kedves ügyfeleink részére ajánlani az OBU formájában.

Egyéb információ miatt keressen minket az info@aplus.hu-n.

Üdvözlettel: az aPlus csapata!