background image

E-Útdíj információ és vásárlás

Kinek és mennyit kell fizetnie?

Az e-útdíj rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden olyan tehergépjárműre kiterjed, amelynek megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 3,5 tonnát. Tudta? Értékesítési pontjainkon többféle fizetési mód (bankkártya, üzemanyagkártya, készpénz*) és valuta közül is választhat!

Értékesítési pontok

*A fizetési módok és valuták elérhetősége értékesítési pontjainkon eltérhet. Üzemanyagkártyát (shell, routex) kizárólag viszonylati jegy vásárláshoz és HU-GO egyenlegfeltöltéshez fogadunk el.

J2

J3

J4

Környezet- védelmi osztály

Gyorsforgalmi út

Főút

Gyorsforgalmi út

Főút

Gyorsforgalmi út

Főút

A >= EURO V

61.4

26.1

86.12

45.22

133.33

83.16

B = EURO II - IV

72.23

30.71

101.32

53.2

156.86

97.83

C <= EURO I

83.06

35.32

116.52

61.18

188.23

117.4

Teljes körű ügyintézés értékesítési ponjtainkon!

OBU S550 készülék vásárlása, regisztrálása a HU-GO-ban

SIM hosszabbítás, díjmentes átregisztrálás

Részletek

HU-GO egyenlegkezelés

Válassza a megbízhatóságot és a kényelmet

Részletek

Viszonylati jegy tervezés, vásárlás

Azok számára kényelmes és gyors megoldás, akik ritkábban, egy-egy meghatározott útvonalon használják a hazai díjköteles úthálózatot

Részletek

HU-GO egyenlegkezelés: regisztráció, feltöltés, lekérdezés

Gyors HU-GO egyenleg feltöltés, lekérdezés, teljes körű ügyintézés!

HU-GO felhasználói egyenlege csak regisztrált ügyfeleknek lehet, amely automatikusan létrejön a regisztráció során. A regisztrált úthasználók előrefizetéssel tölthetik fel folyószámlájukat. A megtett út díját ebből az egyenlegből automatikusan levonja a rendszer, amennyiben a bevallás fedélzeti eszközzel valósul meg. Viszonylati jegy tervezése esetén is az egyenleg csökken a jegy árával.

  • egyenleglekérdezés, feltöltés percek alatt

  • útdíjbevallási készüléktől függetlenül

Nem rendelkezik még HU-GO regisztrációval vagy további kérdése van?

Segítünk a regisztrációban és kérdések tisztázásában, hogy biztosan ne érjék váratlan büntetések!

hugo

Viszonylati jegy

Útdíjfizetés viszonylati jegy váltással

Azok számára kényelmes és gyors megoldás, akik ritkábban, egy egy meghatározott útvonalon használják a hazai díjköteles úthálózatot, vagy nem rendelkeznek HU-GO regisztrációval. A viszonylati jegy megvásárlásához csak a gépjármű megfelelő adatait kell megadni, és az útvonalat pontosan megtervezni. Az alkalmi viszonylati jegy a kifizetés időpontjától a következő naptári napon 24:00 ig érvényes.

Segítünk a tervezésben!

Vásárolja meg viszonylati jegyét értékesítési pontjainkon, felkészült kollégáink megtervezik jegyét irodáinkban díjmentesen. A viszonylati jegy csak a kifizetést követően érvényes. A megváltott viszonylati jegy az érvényességi időn belül csak a megtervezett útvonalra és csak egy alkalommal biztosít úthasználati jogosultságot.

hugo

Fedélzeti eszköz - On Board Unit

iCell OBU S550 készülék a legjobb választás

A fedélzeti eszközzel való bevallás az útdíjfizetés legegyszerűbb módja. Az i-Cell OBU vásárolható értékesítési pontjainkon. Az OBU S550 készüléket egyszer kell regisztrálni a HU-GO profilban. Ezt követően csak arra kell figyelni, hogy az OBU mindig be legyen kapcsolva, megfelelően működjön, azon az aktuális tengelyszám legyen beállítva, és az útdíjfizetéshez rendelt folyószámlán legyen elegendő fedezet a tervezett utazáshoz.

Ingyenes funkciók, bírság elleni maximális védelem

A készülékhez díjmentes online ellenőrző felületet biztosítunk, amely által folyamatosan ellenőrizni tudja a készülékét.

24-hour

0-24 órában, több nyelven (Hu/En/De/Sk/Ro/Bg/Srb), PC-n és mobileszközön is elérhető

A tengelyszám állítás funkció lehetőséget ad arra, Ön a HU-GO honlapjára való feljelentkezés nélkül állítsa be a kívánt tengelyszámot.

Helymeghatározás szolgáltatásunk segítségével akár számítógépén vagy mobiltelefonján is lekérdezheti járműve aktuális pozícióját. Több jármű esetén egyszerre átlátja az egész flotta díjfizetési állapotát és a járművek útvonalát.

Bármikor, bárhonnan egyszerűen meggyőződhet, hogy az OBU útdíjbevallásra alkalmas és az egyenleg töltöttsége is megfelelő

Utolsó letépett szakaszjegy időpontja.

Doboz tartalmazza:

  • OBU S550 készülék

  • akkumulátor és kábel

  • 2 évre vonatkozóan a SIM-kártya költségeit

  • díjmentes bírságmegelőző ellenőrző szolgáltatások

  • online ellenőrző felület használata

  • járműkövetésre is alkalmas

  • 3 év gyártói garancia

Vásárolja meg értékesítő pontjainkon! Segítünk a telepítésben.

Fizetős útszakaszok

Hol, mely utakon kell útdíjat fizetni?

Hungary vignette roads
Tornyosnémeti
marker
Nagykereki
marker
Rajka / Hegyeshalom
2

Bírság információk

Büntetések elkerülése

A HU-GO rendszere az érvényes úthasználati jogosultság meglétét 0-24 órában ellenőrzi. Jogosulatlan úthasználat esetén az illetékes hatóság közigazgatási bírságot szab ki. A felelősségre vonás helyszíni megállításos ellenőrzés során, illetve az objektív felelősség elve alapján történhet. A vonatkozó jogszabály figyelembe veszi a jogosulatlanság időbeliségét, ennek köszönhetően az úthasználónak lehetősége van a hiba észlelése után rövid időn belül korrigálni, így mentesülhet a nagyobb összegű bírság megfizetése alól.

Gyakran ismételt kérdések

Lépjen kapcsolatba velünk értékesítési pontjaink egyikén!

Értékesítési pontjainkon minden információt és segítséget megtalál, amely a biztonságos fizetős útszakaszok használatához és a bírságok elkerüléséhez szükséges. Határ menti pontjainkon kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, forduljon hozzánk bizalommal!

background image

Kérdése van?

Írjon nekünk!