E-Útdíj információ és vásárlás

Kinek és mennyit kell fizetnie?

Az e-útdíj rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden olyan tehergépjárműre kiterjed, amelynek megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 3,5 tonnát. Tudta? Értékesítési pontjainkon többféle fizetési mód (bankkártya, üzemanyagkártya, készpénz*) és valuta közül is választhat!

Értékesítési pontok

*A fizetési módok és valuták elérhetősége értékesítési pontjainkon eltérhet. Üzemanyagkártyát (shell, routex) kizárólag viszonylati vásárláshoz és HU-GO egyenlegfeltöltéshez fogadunk el.

J2

J3

J4

Környezet- védelmi osztály

Gyorsforgalmi út

Főút

Gyorsforgalmi út

Főút

Gyorsforgalmi út

Főút

A >= EURO V

61.4

26.1

26.1

26.1

26.1

26.1

A >= EURO V

61.4

26.1

26.1

26.1

26.1

26.1

A >= EURO V

61.4

26.1

26.1

26.1

26.1

26.1

Teljes körű ügyintézés értékesítési ponjtainkon!

OBU S550 készülék vásárlása, regisztrálása a HU-GO-ban

SIM hosszabbítás, díjmentes átregisztrálás

Részletek

HU-GO egyenlegkezelés

Válassza a megbízhatóságot és a kényelmet

Részletek

Viszonylati jegy tervezés, vásárlás

Azok számára kényelmes és gyors megoldás, akik ritkábban, egy-egy meghatározott útvonalon használják a hazai díjköteles úthálózatot

Részletek

HU-GO egyenlegkezelés: regisztráció, feltöltés, lekérdezés

Gyors HU-GO egyenleg feltöltés, lekérdezés, teljes körű ügyintézés!

HU-GO felhasználói egyenlege csak regisztrált ügyfeleknek lehet, amely automatikusan létrejön a regisztráció során. A regisztrált úthasználók előrefizetéssel tölthetik fel folyószámlájukat. A megtett út díját ebből az egyenlegből automatikusan levonja a rendszer, amennyiben a bevallás fedélzeti eszközzel valósul meg, illetve viszonylati jegy tervezése esetén is az egyenleg csökken a jegy árával.

  • egyenleglekérdezés, feltöltés percek alatt

  • útdíjbevallási készüléktől függetlenül

  • feltöltés folyószámlára, felhasználható szakaszjegyre is

Nem rendelkezik még HU-GO regisztrációval vagy további kérdése van?

Segítünk az adminisztrációban és kérdések tisztázásában, hogy biztosan ne érjék váratlan büntetések!

hugo

Viszonylati jegy

Útdíjfizetés viszonylati jegy váltással

Azok számára kényelmes és gyors megoldás, akik ritkábban, egy egy meghatározott útvonalon használják a hazai díjköteles úthálózatot, vagy nem rendelkeznek HU-GO regisztrációval. A viszonylati jegy megvásárlásához csak a gépjármű megfelelő adatait kell megadni, és az útvonalat pontosan megtervezni. Az alkalmi viszonylati jegy a kifizetés időpontjától a következő naptári napon 24:00 ig érvényes.

Segítünk a tervezésben!

Vásárolja meg viszonylati jegyét értékesítési pontjainkon! A viszonylati jegy csak a kifizetést követően érvényes. Áfás számla automatikus kiállításához HU-GO regisztrációra van szükség. A megváltott viszonylati jegy az érvényességi időn belül csak a megtervezett útvonalra és csak egy alkalommal biztosít úthasználati jogosultságot.

hugo

Fedélzeti eszköz - On Board Unit

iCell OBU S550 készülék a legjobb választás

A fedélzeti eszközzel való bevallás az útdíjfizetés legegyszerűbb módja. Az i-Cell OBU vásárolható értékesítési pontjainkon. Az OBU S550 készüléket egyszer kell regisztrálni a HU-GO profilban. Ezt követően csak arra kell figyelni, hogy az OBU mindig be legyen kapcsolva, megfelelően működjön, azon az aktuális tengelyszám legyen beállítva, és az útdíjfizetéshez rendelt folyószámlán legyen elegendő fedezet a tervezett utazáshoz.

Ingyenes funkciók, bírság elleni maximális védelem

A készülékhez díjmentes online ellenőrző felületet biztosítunk, amely által folyamatosan ellenőrizni tudja a készülékét.

24-hour

0-24 órában, több nyelven (Hu/En/De/Sk/Ro/Bg/Srb), PC-n és mobileszközön is elérhető

A tengelyszám állítás funkció lehetőséget ad arra, Ön a HU-GO honlapjára való feljelentkezés nélkül állítsa be a kívánt tengelyszámot.

Helymeghatározás szolgáltatásunk segítségével akár számítógépén vagy mobiltelefonján is lekérdezheti járműve aktuális pozícióját. Több jármű esetén egyszerre átlátja az egész flotta díjfizetési állapotát és a járművek útvonalát.

Bármikor, bárhonnan egyszerűen meggyőződhet, hogy az OBU útdíjbevallásra alkalmas és az egyenleg töltöttsége is megfelelő

Utolsó letépett szakaszjegy időpontja.

Doboz tartalmazza:

  • OBU S550 készülék

  • akkumulátor és kábel

  • 2 évre vonatkozóan a SIM-kártya költségeit

  • díjmentes bírságmegelőző ellenőrző szolgáltatások

  • online ellenőrző felület használata

  • járműkövetésre is alkalmas

  • 3 év gyártói garancia

Vásárolja meg értékesítő pontjainkon! Segítünk a telepítésben.

Fizetős útszakaszok

Hol, mely utakon kell útdíjat fizetni?

Hungary vignette roads
Tornyosnémeti
marker
Nagykereki
marker
Rajka / Hegyeshalom
2
Rajka
M15 Határátkelő
Hegyeshalom
M1 Határátkelő
Tornyosnémeti
M30 autópálya 85km
Nagykereki
Nagykereki-Határátkelő

Bírság információk

Büntetések elkerülése

A HU-GO rendszere az érvényes úthasználati jogosultság meglétét 0-24 órában ellenőrzi. Jogosulatlan úthasználat esetén az illetékes hatóság közigazgatási bírságot szab ki. A felelősségre vonás helyszíni megállításos ellenőrzés során, illetve az objektív felelősség elve alapján történhet. A vonatkozó jogszabály figyelembe veszi a jogosulatlanság időbeliségét, ennek köszönhetően az úthasználónak lehetősége van a hiba észlelése után rövid időn belül korrigálni, így mentesülhet a nagyobb összegű bírság megfizetése alól.

Gyakran ismételt kérdések

Lépjen kapcsolatba velünk értékesítési pontjaink egyikén!

Értékesítési pontjainkon minden információt és segítséget megtalál, amely a biztonságos fizetős útszakaszok használatához és a bírságok elkerüléséhez szükséges. Határ menti pontjainkon kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdése van?

Írjon nekünk!